Michel Welgraven

Ondernemer belicht... De vijf vragen aan:

Michel Welgraven - (Studio Welgraven)

Wat zijn de activiteiten van jouw bedrijf?
In mijn grafische studio aan de Schipperslaan 9 in Limmen bedenk, ontwerp en realiseer ik allerlei soorten drukwerk. Digitale uitingen voor het midden- en kleinbedrijf en (semi)overheidsinstellingen (zoals scholen) zijn daar ook onderdeel van. Visitekaartje, folder, boek, krant, magazine, huisstijl, het ontwerpen en bouwen van websites en nog veel meer. Veelzijdig en superleuk om te doen!

Wat kan jij met je bedrijf betekenen voor de ondernemers in Limmen?
Vroeger drukten wij ook zelf bij Limmendruk maar door de complete transformatie van de grafische industrie ben ik destijds omgeschoold van drukker naar grafisch vormgever met nog altijd een enorme passie voor drukwerk. Een kleine drukkerij kan gewoon niet meer op tegen de grote leveranciers die 24/7 produceren. Zowel qua kwaliteit als prijsniveau. Door het enorme aanbod aan soorten drukwerk is het veel interessanter geworden om voor elk soort drukwerk een speciale leverancier te vinden nadat ik het ontwerp en opmaak heb gedaan. Een visitekaartje vergt nu eenmaal een heel ander procedure dan een uitgebreide folder of magazine. Ik nodig dan ook iedereen eens uit om, uiteraard vrijblijvend, te komen kijken naar de soorten middelen die ik ontwerp en het bijbehorende drukwerkpakket om zien of er besparingen of vernieuwingen mogelijk zijn. Drukwerk is immers van alle tijden. 

Je zit in het bestuur van ‘Ondernemend Limmen’ wat zijn jouw drijfveren om je in te spannen voor deze club?
Ik geloof sterk in samenwerken en netwerken in Limmen. Je hebt er vaak geen weet van wat zich allemaal afspeelt in ons mooie dorp. We hebben veel ondernemers en wat is er nu beter om ze met elkaar te verbinden door bijvoorbeeld avonden te organiseren met inspirerende sprekers die de gemoederen tijdens de borrel achteraf nog flink bezighoudt. Het kost flink wat tijd maar ik zet me er graag voor in!

Wat zou jij anders willen zien of willen veranderen in het dorp Limmen?
Eigenlijk denk ik dat we niet zoveel te klagen hebben… We zouden misschien wat meer in gesprek met elkaar kunnen gaan en wat meer open staan voor ideeën & initiatieven. We zijn allemaal heel goed in kritiek hebben op alles en iedereen. Dit is natuurlijk een globale trend maar kijk ook eens wat je zelf bij kunt dragen… Iets bekritiseren is natuurlijk veel makkelijker dan zelf constructief bijdragen. Gelukkig zijn er in Limmen ook heel veel positieve initiatieven en dat is wat ik zo mooi vind aan ons ondernemende dorp!

Verwacht jij in de toekomst veranderingen, waarop jij kan inspelen met je bedrijf?
Al enige tijd wordt geroepen dat alles straks digitaal gaat en dat bijvoorbeeld gedrukte boeken verleden tijd zijn. Dat zal niet snel gebeuren. Mensen willen toch vaak iets in handen hebben en lezen is toch veel plezieriger met een boek, krant of folder in de hand? Of een opvallende poster aan de muur of gaaf vormgegeven folder die je kan bewaren? Dan blijkt maar weer dat zowel de gedrukte media als de digitale media heel goed samengaan en daarvoor kan je uitstekend bij ons terecht!

Aan wie wil jij het stokje overdragen?
Aan Jack van Duijvenbode van Bouwvisie. Zij zijn al vele jaren lid en ik weet eigenlijk heel weinig over Bouwvisie.
 
Mijn vragen:
1. Vertel eens wat meer over Bouwvisie en wat jullie precies doen?
2. Wat is jullie ‘band’ met Limmen?
3. Waarom zijn jullie al jaren lid van Ondernemend Limmen?
4. Welk project staat jullie het meest bij?
5. Wat is jullie grootste uitdaging?
6. Aan welk lid zou je graag het stokje willen overdragen en met welke vragen?

Meer weten over Michel Welgraven? Klik hier voor de website.