Ondernemer belicht... De vijf vragen aan:

Edwin Kerssens - (EK Bouwbedrijf)

Hoe/waarom ben je op het idee gekomen om je eigen bouwbedrijf te beginnen?

Denk dat de stap om voor mezelf gaan is gekomen door bepalende factoren. In de jaren voordat ik voor mijzelf begon was er een explosie aan ZZP-ers die mij voor gingen in de bouw en dat deed voor mij wel snel de keus maken om dat ook te doen. Ik had al voldoende ervaring opgedaan in die tijd bij Aannemersbedrijf Jonker die mij van jongs af aan onder mijn hoede had genomen. Ook mede in mijn achterhoofd dat ik het altijd al fijn zou vinden zelf mijn projecten te mogen bouwen en het contact met de klant te hebben. Dus de keuze was snel gemaakt! Nu momenteel 15 jaar verder kan ik zeggen dat de keuze de juiste is geweest!

Uit hoeveel man bestaat je onderneming? Of Werk je nog veel met andere bedrijven samen.
De bedrijfsvoering voer ik in mijn eentje uit en ik heb dus geen personeel… maar dat wil niet zeggen dat ik alles alleen doe.
Afgelopen jaren doe ik samen met Ron Koot (aannemersbedrijf R-Koot) grotere projecten, denk hierbij aan woonhuizen en grote verbouwingen. En ook werk ik vaak samen met onderaannemers waarvan de meeste ook lid zijn van Ondernemend Limmen! Hierbij moet je denken aan loodgieters, elektriciens, metselaars, stukadoors, architecten en schilders.

Waarom moeten mensen kiezen voor Ed Kerssens?
Die vraagstelling vind ik moeilijk te beantwoorden daar wij in Limmen beschikken over meerdere bouwbedrijven die hun vak goed verstaan en dus ook gevraagd kunnen worden, maar om dan ook gelijk vraag 4 te beantwoorden is de kracht om samen met de opdrachtgever vanaf het begin goed de wensen door te nemen. En met de ervaring die ik heb opgedaan ze te helpen om de juiste bouw/verbouw plannen te realiseren. Ook is daarbij heel belangrijk je afspraken na te komen!

Waarmee onderscheid jij je van andere bedrijven?
Hierboven in vraag 3 deels al aangegeven maar mocht ik dan echt onderscheidend zijn ten opzicht van andere bedrijven zal het mijn nuchterheid zijn, oplossingsgericht en waarbij ik graag voor uitdagingen kom te staan! En problemen niet uit de weg ga!

Zoals ik altijd zeg: “problemen zijn psychisch… zie het als een uitdaging ze op te lossen!!!”

Hoe ziet de toekomst eruit? Zijn er nog toekomstplannen?Helaas heb ik geen glazen bol waarbij ik kan zien hoe de toekomst eruit zal gaan zien. Echter zie ik mezelf wel over aantal jaar nog met volle 100% bouwen/verbouwen en Limmen en omgeving nog mooier maken. Dit zal ik dan uitvoeren met dezelfde passie en plezier die ik er nu nog in steek!

Welk ondernemend lid van Ondernemend Limmen zou jij vragen willen stellen, en welke 5 vragen zijn dat?
Graag wil ik de volgende vragen stellen aan vader Gerard en zoon Ron de Nijs van het gelijknamige Gerard de Nijs Transport & Kraanverhuur:

  • Gerard waar is de passie vandaan gekomen om een kraanbedrijf te beginnen?
  • Ron hoe ervaar jij het om samen met je vader een kraan onderneming te hebben?
  • Jullie hebben geïnvesteerd in een nieuwe kraan (elektra) kunnen jullie aangeven hoe en waarom jullie deze stap hebben gezet?
  • Merken jullie dat er veel aan veiligheid word gevergd?
  • Ron waar zie jij je zelf staan over vijftien jaar?

Meer weten over Edwin Kerssens? Klik hier voor de website.