Ondernemer belicht... De vijf vragen aan:

Gerard en Ron de Nijs

Gerard de Nijs Transport & Kraanverhuur

Gerard waar is de passie vandaan gekomen om een Kraanbedrijf te beginnen?
In de jaren ‘80 en ‘90 gewerkt bij Winder Limmen en bij Van Seumeren, de voorloper van Mammoet, als uitvoerder hijswerken bij diverse grote projecten als de bouw van de Arena en de HVC van Alkmaar. Toen raakte ik verzadigd van het grote kraanwerk, toen dacht ik: wie het kleine niet eert, is het andere ook niet weerd. In het werk zag ik het probleem dat kranen vastliepen op diverse fronten. Daar moest een oplossing voor komen. Die had ik toen al in me hoofd, maar kon dit toen niet bij de directie van Van Seumeren binnenkrijgen. Ik kreeg toen het antwoord, als je voor jezelf gaat beginnen dan huren wij je in, dat doen ze tot op de dag van vandaag nog steeds. In 2003 heb ik uiteindelijk de stap gezet om een eigen kraan te bestellen en vanaf daar verder te groeien naar wat het nu is, samen met de steun van Irma en Bart, en nu samen Ron.

Ron hoe ervaar jij het om samen met je vader een kraan onderneming te hebben?
Om eerlijk te zijn komt het heel af en toe me neus uit. Die enkele momenten vergeet ik dan ook weer heel snel als ik het wegstreep tegen de mooie en uitdagende klussen die ik mag doen en de vrijheid die ik binnen het bedrijf geniet. Dus kortom, ik geniet enorm, elke dag weer. Vooral de afwisseling in het werk is wat het zo mooi maakt. Het nadeel is wel dat het werk veel al meegenomen wordt naar de eettafel thuis, maar daar komen soms de beste oplossingen vandaan.

Jullie hebben geïnvesteerd in een nieuwe kraan (elektra) kunnen jullie aangeven hoe en waarom jullie deze stap hebben gezet?
Bij verschillende opdrachtgevers doen wij al veel inpandig werk, daar liepen wij steeds vaker tegen de ruimte aan die onze eigen machines innemen. Dus we gingen opzoek naar een machine die minder ruimte in nam tijdens hijswerk en zeer wendbaar en compact is om op de plek te komen. Toen wij de juiste machine hadden gevonden gingen we kijken naar de toekomstbestendigheid. We kozen er dus voor om de machine uit te rusten met een elektromotor, zodat wij minder uitstoten, het dus beter is voor het milieu en de gezondheid van de mensen die er omheen werken. Deze machine helpt ons om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Merken jullie dat er veel aan de veiligheid is veranderd?
Als ik (Gerard) kijk naar de veiligheid van vroeger en nu, zit er een wereld van verschil tussen. Zoals de verplichte Persoonlijke Bescherming Middelen ( PBM’s ) denkende aan helm, veiligheidsbril, gehoorbescherming en brandvertragende kleding etc.. Ik vind dat het er erg op vooruit is gegaan. Op de werkvloer wordt er ook steeds meer aandacht aanbesteed, zoals bv. Last Moment Beveiliging en de milieunormen etc. De redenen er achter zijn begrijpelijk en wij werken graag mee aan deze veiligheidsnormen en gaan met onze tijd mee.

Ron waar zie jij je zelf staan over vijftien jaar?
Dan ben ik 37. Dan hoop ik een gezond en gelukkig persoon te zijn, met een gezin.
Zakelijk gezien, dan zal ik de eigenaar van het bedrijf zijn. Gerard de Nijs Transport en Kraanverhuur zal dan een bedrijf zijn waar kwaliteit en passie nog steeds bovenaan staan. Verder zal de omvang van het bedrijf niet veel verder toenemen. Dit om de kwaliteit en klantgerichtheid te blijven waarborgen. Het bedrijf bezit dan een modern, divers, specialistisch en duurzaam wagenpark.

Welk ondernemend lid van Ondernemend Limmen zou jij vragen willen stellen, en welke 5 vragen zijn dat?
Graag wil ik de volgende vragen stellen aan Loonbedrijf Baltus:

  1. Waar vindt Loonbedrijf Baltus zijn oorsprong?
  2. Piet je bent nu 58 jaar hoe ziet de toekomst van het bedrijf eruit?
  3. In de grond, weg en waterbouw wordt er veel geïnvesteerd in de verduurzaming van het materieel. Hoe staat Loonbedrijf Baltus daarin?
  4. Jullie hebben een hoop verschillende machines. Waar kunnen jullie andere Limmer ondernemers mee ondersteunen en van dienst zijn?
  5. Op welke klus/ opdracht kijken jullie met de meeste trots op terug?

 

Meer weten over Gerard en Ron de Nijs? Klik hier voor de website.