Ondernemer belicht... De vijf vragen aan:

Jarrin Min

El Jardinero Limmen

Vertel eens wat is El Jardinero voor onderneming?
Na de middelbare land en tuinbouw school gedaan te hebben, dacht ik op me 16e dat ik toch wel hovenier wilde worden. Maar niets was minder waar ook het transport & logistiek trok veel mijn aandacht en daar heb ik dan ook van me 16 tot me 20e een uitgebreide studie voorgedaan en afgerond in Heerhugowaard. Toen ik daar mee klaar mee was, kwam ik er toch achter dat ik eigenlijk het buitenleven toch veel mooier vond(aangezien ik slecht stil kan zitten). Dus heb ik toch weer 4 jaar de hoveniers opleiding gedaan en afgerond in Alkmaar. En ben ik tot me 30e bij een hoveniersbedrijf aan de gang geweest. Tot ik bijna 6 jaar geleden dacht: ik begin voor mezelf (wat een uitstekende keuze tot nu toe is geweest).

Zo is 1 april 2016 El Jardinero Limmen landscaping ontstaan: grondverzet, tuinaanleg, onderhoud en bovenal gazon specialist.
Tot januari 2021, omdat ik toen het bedrijf van mijn vader heb overgenomen (Gebroeders Min Limmen) die door gezondheids redenen en naderende pensioen het wat rustiger aan wilde gaan doen. Na lang overleg, had ik besloten om de onderneming gedeeltelijke over te nemen. De Tuinaarde – zwarte grond(goud) – zand handel heb ik overgenomen. De graszoden handel/ stroo fourage handel zag ik niet zitten. Omdat toch ook mijn hart ligt bij het gazon aanleg en ook onderhoud kon ik dat niet allemaal blijven doen. Dus vandaar dat ik het zo heb gedaan. En tot nu toe is het een goeie keuze geweest, vele uren op de vrachtwagen het zwarte goud in de rondte te rijden. En mocht ik nog wat uren overhebben.. (zeer schaars) dan wil ik nog wel eens een san sirotje aanleggen.

Voor wie is El Jardinero in te schakelen?
El Jardinero is in te schakelen, voor zowel: particuliere verkoop van een gazon of het zwarte goud. De hoveniers sector, stratenmakers waar ik zand aan lever, maar ook tuincentrums waar ik veel tuinaarde heen breng.

Wat maak El Jardinero de graszoden koning van Noord-Holland?
Mooie strakke gazons moet je als een biljartlaken aanleggen vind ik… met minder nemen wij geen genoegen. Netjes werken, gezellig werken, goede service en bovenal je afspraken nakomen.

Welke toekomstplannen heeft El Jardinero?
De toekomstplannen zijn om ooit op een mooie locatie een bedrijfspand/buitenterrein neer te zetten waar ik me bedrijf verder kan uitbreiden. En zo vanaf Heerhugowaard tot Beverwijk marktleider bij de hoveniers / tuincentrums te worden in tuinaarde.

Wat is de eerste mijlpaal voor El Jardinero in het aankomen jaar?
Uiteraard het 6 jarig bestaan. En ik heb onlangs een nieuwe vrachtauto gekocht en die hoop ik binnenkort in ontvangst te mogen nemen.
Dus dat is een mooi vooruitzicht waar ik erg naar uitkijk. Zo kan ik mijn klanten nog snellere en betere service verlenen.

Welk lid van ondernemend Limmen zou jij vragen willen stellen, en welke 5 vragen zijn dat?
Edwin Kerssens van EK Bouwbedrijf:

  1. Hoe/waarom ben je op het idee gekomen om je eigen bouwbedrijf te beginnen?
  2. Uit hoeveel man bestaat je onderneming? Of Werk je nog veel met andere bedrijven samen.
  3. Waarom moeten mensen kiezen voor Ed Kerssens?
  4. Waarmee onderscheid jij je van andere bedrijven?
  5. Hoe ziet de toekomst eruit, of zijn er nog toekomstplannen?

 

Meer weten over El Jardinero? Klik hier voor de website.