Ondernemer belicht... De vijf vragen aan:

Jacco van Duin

ACC-Service Limmen

Kan je iets meer vertellen over de kernactiviteiten van ACC Service Limmen?
ACC-Service Limmen BV is opgericht in 2015 nadat wij Konijn caravans hadden overgenomen. Vanwege mijn achtergrond hebben we ook een werkplaats voor auto’s en campers. (ACC betekent ook Auto’s, Campers, Caravans) Wij onderhouden en verkopen dus auto’s, campers en caravans. Onze hoofdzaak ligt toch bij caravans en campers. Wij kunnen hiervoor al het onderhoud in ons eigen bedrijf doen, denk hierbij aan motorisch onderhoud aan auto en camper, APK-keuring, airco reparaties enz. Voor caravans en campers kunnen we ook het ‘woon’gedeelte onderhouden, denk hierbij dan vooral aan het gassysteem en de elektrische voorzieningen. Verder installeren we allerlei accessoires zoals mover, zonnepanelen, dakramen en repareren we schades aan de caravan of camper.

Klopt het gerucht dat de Rijksweg Limmen min of meer de beste auto/camper showroom van Nederland is en zo ja, hoe komt dat?
Of wij de beste zijn in wat wij doen vind ik moeilijk om op te antwoorden. Wij proberen wel altijd een oplossing te bedenken voor de problemen als klanten die ervaren. Of het nu meedenken is met gebruikte onderdelen vanwege de prijs, of het geven van advies over de aankoop van een camper of caravan. Zeker in het geval van een camper is het toch vaak een hele uitgave, wij proberen dan in overleg met de klant te kijken wat wel en niet handig is.

Hoe lang zit je al in de camperhandel en wat voor werk zou je nu doen als ACC-Service Limmen niet zou bestaan?
Ik doe dit nu zo’n 7 jaar, maar kamperen doe ik al mijn hele leven. Hiervoor heb ik in een werkplaats van een dealerbedrijf in Alkmaar gewerkt, wat overigens vroeger op de plek was gevestigd waar ik nu ook ongeveer zit. Daar heb ik ongeveer 20 jaar gewerkt en alle kansen gehad om te leren. Het leuke is dat mijn vorige werkgever nu klant is bij mij. Ik was dus waarschijnlijk wel doorgegaan in de werkplaats.

Hoe kijkt ACC tegen de komende elektrificatie van het wagenpark aan. Is dat voor jullie een kans of een bedreiging?
De elektrificatie gaat natuurlijk gewoon door, maar ik denk dat het voor campers nog niet zo snel gaat. De actieradius is gewoonweg nog te laag. Misschien gaat het wel lukken als ze meer campers op waterstof gaan bouwen, maar ik denk dat de kostprijs dan (nog) te hoog is. De kleine bus campers zijn overigens al wel elektrisch te verkrijgen. Een ander nadeel van de elektrificatie/downsizen van personenauto’s is dat ze niet meer een caravan mogen trekken, vandaar dat de markt voor een vouwwagen weer in opkomst is.

Voor een aantal bedrijven in Limmen en omgeving zal de renovatie van de Rijksweg Limmen ingrijpende gevolgen hebben. Hoe is dat voor jullie en hebben jullie je daar mogelijk al op voorbereid?
De renovatie van de Rijksweg was natuurlijk wel nodig, het is een hele drukke weg. Iedereen zal daar dus hinder van ondervinden. Het is natuurlijk net hoe je er mee omgaat, ik moet wel zeggen dat ze nu op een gunstig moment bij ons bezig zijn. Dit was eigenlijk gepland in de zomer, dat had wel een andere uitdaging geweest. Het wordt zo geregeld dat alle bedrijven bereikbaar blijven, hetzij met stoplichten of zoals bij ons via het fietspad. Nu kan je dus ook goed zien hoe druk de Rijksweg eigenlijk is, maar als we allemaal een beetje rekening houden met elkaar komt het vast goed. Overigens was de informatieavond die georganiseerd werd door Ondernemend Limmen en van Gelder verhelderend, nu weten we wat voor tegenslagen ze hebben gehad.

Aan welk lid van Ondernemend Limmen wil ACC Service Limmen het stokje overdragen en met welke vragen?
Het lijkt mij leuk om aan autobedrijf Levering en van Leeuwen het stokje over te dragen, een jong bedrijf met twee leuke mensen aan het roer.

  1. Hoe bevalt het zelfstandig ondernemen jullie.
  2. Wat zijn de investeringen welke jullie hebben gedaan om te starten met jullie bedrijf.
  3. Waar kunnen klanten allemaal bij jullie voor terecht.
  4. Wat is de verdeling in het bedrijf, wie doet wat?
  5. Ik neem aan dat jullie willen groeien, hoe denken jullie om te gaan met het tekort aan technisch personeel?
  6. Wie willen jullie voordragen of de 5 vragen aan te stellen

Meer weten over ACC-Service Limmen? Klik hier voor de website!